06-20541978 info@remondmeurs.nl

Wat is een tapisvloer?

door | jul 24, 2019

Kent u het Franse woord voor ‘tapijt’? Nu wel. Het is namelijk ‘tapis’. Tapisvloeren zijn de meest traditionele vloeren. Ze werden voor het eerst gelegd in de achttiende eeuw en vereisen veel arbeid. Een tapisvloer wordt als een soort tapijt op de ondervloer gelijmd en gespijkerd. De spijkergaatjes die daardoor ontstaan, worden vervolgens door een combinatie van voegenkit en het fijne schuurstof van de vloer gestopt. Hierdoor zijn ze na afloop nauwelijks zichtbaar.

TAPISVLOER LEGGEN EN AFWERKEN

De tapisvloer kan, net als veel andere vloeren, in de was, olie of lak gezet worden. Maar op andere aspecten onderscheidt de tapisvloer zich duidelijk van overige vloeren. Zo is het mogelijk om een tapisvloer in patronen te leggen. Bekende patronen in de tapisvloer zijn de visgraat, de Hongaarse punt of het blokpatroon. Deze Nederlandse legvorm wordt veel toegepast in musea en koninklijke vertrekken.

Doordat de vloer wordt gelijmd en gespijkerd, werkt de vloer minimaal. Hierdoor kan de tapisvloer strak tegen een muur of drempel van openslaande deuren of een schouw worden gelegd.

MEER WETEN OVER DE TAPISVLOER?

Zoals u merkt, is er veel mogelijk als u voor een tapisvloer kiest. Nog veel meer dan we hierboven hebben beschreven. Bent u geïnteresseerd in een tapisvloer en wilt u uitgebreid advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024

Website: Rozelie Haaksman | Teksten: Sanne Meurs | Foto's: Ria Meurs-Mugge

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024