06-20541978 info@remondmeurs.nl

De verschillen tussen een laminaatvloer en een lamelvloer

door | jul 24, 2019

We krijgen regelmatig de vraag of een lamelvloer hetzelfde is als een laminaatvloer. Het antwoord? Zeker niet. Wij leggen u de verschillen uit.

Lamelparket is een samengesteld product. Het bestaat uit een toplaag, een tussenlaag en een onderlaag, waarbij de toplaag bestaat uit massief hout. Er zijn twee soorten lamelparket. Bij de eerste variant zijn de onderlaag en tussenlaag van berken hout. Bij de tweede variant zijn deze lagen van multiplex.

Het voordeel van de variant met een onder- en tussenlaag van multiplex is dat deze minder temperatuur- en vochtgevoelig is en dus langer mee gaat dan de variant met de berken onder- en tussenlaag. Maar er hangt dan ook wel een ander prijskaartje aan.

GROOTSTE VERSCHIL: DE SAMENSTELLING

Het grote verschil tussen een lamelvloer en een laminaatvloer is dus de samenstelling. Een laminaatvloer bestaat uit een kunststof toplaag en onderlaag en een mdf tussenlaag. De toplaag van een lamelvloer is massief en kan daardoor geschuurd worden. Bij een laminaatvloer kan dat niet.

Lamelparket kan onbehandeld worden geleverd, waardoor u zelf kunt bepalen op welke manier u de vloer wilt afwerken. Het is ook mogelijk om de vloer door de fabriek te laten oliën of lakken, waardoor deze kant en klaar bij u wordt gelegd.

BEHANDELING LAMELVLOER

Een lamelvloer kunt u op dezelfde manier behandelen als een massieve vloer. De levensduur van een vloer is afhankelijk van het onderhoud dat gepleegd wordt, maar over het algemeen kan een lamelvloer minder vaak geschuurd worden dan een massieve vloer. Hierdoor gaat de vloer minder lang mee, maar deze is dan ook aanzienlijk goedkoper dan een massieve vloer. Toch heeft de lamelvloer de uitstraling van een houten vloer door de massieve toplaag.

Gaat u voor de goedkopere lamelvloer of kiest u voor de massieve vloer met een langere levensduur?

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024

Website: Rozelie Haaksman | Teksten: Sanne Meurs | Foto's: Ria Meurs-Mugge

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024