06-20541978 info@remondmeurs.nl

Hoe onderhoud ik mijn gelakte houten vloer?

door | jul 24, 2019

Eerder praatten we u bij over het onderhoud van de boenwasvloer en het onderhoud van de geoliede houten vloer. Deze week behandelen we de laatste vloerafwerking: de gelakte houten vloer.

Vroeger waren er slechts twee manieren om uw houten vloer af te werken: met was en lak. Men dacht dat het lakken van de houten vloer de makkelijkste manier was en het minste onderhoud vereiste. Tegenwoordig is bekend dat dit niet het geval is. Integendeel misschien wel.

ONDERHOUD VAN UW LAKVLOER

Het grote nadeel van een lakvloer is dat plaatselijke beschadigingen niet bijgewerkt kunnen worden, wat wel het geval is bij een geoliede vloer of een boenwasvloer. Bovendien vereist een gelakte vloer ook onderhoud om slijtage te voorkomen.

Het dagelijks onderhoud van een lakvloer bestaat voornamelijk uit stofzuigen. Daarnaast kunt u uw lakvloer regelmatig reinigen met een reiniger die u aan uw dweilwater toevoegt en vervolgens met een licht vochtige doek op uw houten vloer aanbrengt.

Wanneer uw lakvloer sterk vervuild is en u uw vloer met een ‘gewone’ reiniging niet meer schoon krijgt, kunt u gebruikmaken van een remover. Deze remover is puur, maar ook verdund te gebruiken. De manier waarop u de remover gebruikt, hangt af van de hoeveelheid vuil die op uw vloer aanwezig is. Na het gebruik van de remover behandelt u de vloer met een polish om zo een nieuwe beschermlaag op de laklaag van uw vloer aan te brengen.

BESCHERMING VAN DE LAKLAAG

Het beschermen van de laklaag is van groot belang. Wanneer er slijtageplekken ontstaan en u de vloer vervolgens dweilt tijdens uw dagelijkse schoonmaakronde, kunnen er zwarte plekken op de vloer ontstaan. In dat geval moet de lakvloer zelfs opnieuw geschuurd worden.

Indien u ervoor kiest uw vloer met lak af te werken, besef dan goed dat een lakvloer het nodige onderhoud vereist. Uiteraard is dat ook het geval bij een geoliede vloer en een boenwasvloer, maar een lakvloer heeft net een beetje extra zorg nodig.

MEER WETEN OVER HET ONDERHOUD VAN UW GELAKTE HOUTEN VLOER?

Wilt u meer informatie of advies over een reinigingsmiddel, remover of polish voor uw lakvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024

Website: Rozelie Haaksman | Teksten: Sanne Meurs | Foto's: Ria Meurs-Mugge

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024