06-20541978 info@remondmeurs.nl

Hoe onderhoud ik mijn geoliede houten vloer?

door | jul 24, 2019

Eerder gaven we u al een aantal praktische tips gegeven om uw vloer op een simpele manier te onderhouden. Deze algemene methoden kunnen worden toegepast op iedere vloer, maar bij intensief onderhoud is het belangrijk om rekening te houden met de manier waarop uw vloer is afgewerkt. Daarom besteden we in een reeks aparte blogs een ander soort vloerafwerking. We beginnen met de geoliede houten vloer.

GEOLIEDE HOUTEN VLOER REINIGEN MET ZEEP

U kunt uw geoliede houten vloer wekelijks reinigen met een zeep. Deze zeep mengt u met uw dweilwater en brengt u vervolgens met een lichtvochtige dweil aan op de vloer. Wanneer uw vloer met zeep niet meer schoon te krijgen is, bent u toe aan een intensieve reiniging. Met een intensiefreiniger verwijdert u het vuil en de oude zeeplagen van uw vloer. Vervolgens wordt een nieuwe laag olie aangebracht. Deze olie moet intrekken, waarna de overtollige resten worden verwijderd en de vloer verder wordt drooggewreven. Voor een optimale kwaliteit van uw vloer voert u deze behandeling 1 à 2 keer per jaar uit. Na deze intensieve reiniging kunt u weer beginnen met de wekelijkse reiniging met zeep.

ONDERHOUD VAN UW GEOLIEDE HOUTEN VLOER DOOR EEN SPECIALIST

Wij begrijpen het heel goed als u de intensieve reiniging van uw vloer liever aan een vakman overlaat. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de producten die geschikt zijn voor uw vloer, maar kunnen ook de reiniging en het jaarlijks onderhoud voor onze rekening nemen.

En oja, met de ‘zeep’ in dit artikel bedoelen we niet de huis-tuin-en-keuken-zeep op uw aanrecht. Laat het ons even weten als u zeep voor uw vloer nodig heeft.

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024

Website: Rozelie Haaksman | Teksten: Sanne Meurs | Foto's: Ria Meurs-Mugge

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024