06-20541978 info@remondmeurs.nl

Afwerking en onderhoud van een boenwasvloer

door | jul 10, 2019

Er bestaan verschillende mythes over de boenwasvloer, waardoor mensen snel geneigd zijn voor een andere afwerking te kiezen. Zo zou een boenwasvloer iedere week geboend moeten worden en zou de vloer niet bestand zijn tegen water. Gelukkig is dit niet waar. Wanneer u ervoor kiest uw houten vloer af te werken met boenwas kunt u rekenen op een prachtige vloer. Mits u deze op de juiste manier onderhoudt. Maar dat geldt eigenlijk voor iedere houten vloer.

AFWERKING BOENWASVLOER

De afwerking van een boenwasvloer gaat als volgt. Uw houten vloer wordt geschuurd en gepolijst, waarna (afhankelijk van de houtsoort) een impregneer wordt aangebracht. Niet bij alle houtsoorten is het nodig een impregneermiddel aan te brengen, omdat sommige houtsoorten stoffen bevatten die het impregneermiddel niet opnemen. Bij die houtsoorten wordt de boenwas rechtstreeks op de geschuurde en gepolijste vloer aangebracht.

BOENWASVLOER UITBOENEN

Nadat de boenwas op uw vloer is aangebracht, kan deze worden in- en uitgeboend. Als u dat wilt tenminste. U kunt er ook voor kiezen de was niet uit te boenen; dan blijft de vloer mat. Op den duur zal de was duur echter sowieso worden uitgeboend, onder andere door het gebruik van de stofzuiger en omdat u met sokken op de vloer loopt. Kiest u er na het aanbrengen van de boenwas wel voor de was uit te poetsen? Dan krijgt u een glimmende en gladde vloer. Pas daarbij wel op: glij-gevaar!

VOORDELEN VAN EEN BOENWASVLOER

Een boenwasvloer heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere vloeren. Ten eerste kunt u al vrij snel na het aanbrengen van de boenwas de vloer op (met sokken). Een houten vloer die bijvoorbeeld geolied wordt, moet een ruime tijd drogen. Daarnaast kunt u kleine beschadigingen op een boenwasvloer gemakkelijk bijwerken.

UW BOENWASVLOER ONDERHOUDEN

Wanneer u met kleine onderhoudsbeurten – zoals het afnemen met een licht vochtige dweil of het bijwerken van kleine beschadigingen – uw vloer niet meer in originele staat krijgt, is de vloer toe aan een grote onderhoudsbeurt. Tijdens de onderhoudsbeurt worden de oude waslagen van uw vloer verwijderd en begint het afwerkingstraject van vooraf aan. Na de onderhoudsbeurt is uw boenwasvloer weer zo goed als nieuw.

Heeft u vragen over boenwas of over het onderhoud van uw boenwasvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024

Website: Rozelie Haaksman | Teksten: Sanne Meurs | Foto's: Ria Meurs-Mugge

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024