06-20541978 info@remondmeurs.nl

De invloed van de luchtvochtigheid op uw vloer

door | jul 24, 2019

Zodra de winter zijn intrede doet, is het belangrijk om niet alleen uzelf tegen kou, sneeuw en ijs te beschermen. Ook uw vloer kan in deze periode de nodige aandacht gebruiken. Zo is het belangrijk om te zorgen dat de relatieve luchtvochtigheid in uw huis op peil blijft.

Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, ontstaan er kieren in uw vloer, zogenaamde krimpnaden. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan zal de vloer gaan uitzetten.

HOUD UW LUCHTVOCHTIGHEID OP PEIL

Maar hoe zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft? Een simpele methode is het bevestigen van bakjes aan uw radiator. Wanneer u deze vult met water zorgt de temperatuur van de verwarming ervoor dat het water verdampt en stijgt de relatieve luchtvochtigheid. Een efficiëntere manier om de luchtvochtigheid op peil te houden, is door de aanschaf van een luchtbevochtiger. Op dit apparaat kunt u de gewenste luchtvochtigheid instellen, waardoor deze automatisch op peil gehouden wordt.

SCHAF EEN SCHOONLOOPMAT AAN

Een schoonloopmat heeft geen directe invloed op de luchtvochtigheid in uw woning, maar helpt wel uw vloer te beschermen. Onder andere tegen vocht. De aanschaf van een schoonloopmat is een goede investering om ervoor te zorgen dat u het vuil van buiten niet mee naar binnen neemt. Wij adviseren u een stugge mat voor buiten om het grove vuil van uw schoenen te vegen. Daarnaast is het raadzaam om binnen een mat neer te leggen die het vocht opneemt, zodat ook dit niet op uw vloer terechtkomt.

Zorg dus ook tijdens de wintermaanden goed voor uw vloer. Dan kunt u onbezorgd genieten van een beker warme chocolademelk voor de open haard. Is uw vloer al winterproof?

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024

Website: Rozelie Haaksman | Teksten: Sanne Meurs | Foto's: Ria Meurs-Mugge

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024