06-20541978 info@remondmeurs.nl

De beste manieren om uw houten vloer te onderhouden

door | jul 10, 2019

Als u uw houten vloer langere tijd niet schoonmaakt of onderhoudt volgens de instructies die u van de legger heeft ontvangen, kan de vloer vies worden – of er zelfs niet meer mooi uitzien. Gelukkig betekent dat niet dat u uw parketvloer direct opnieuw moet laten schuren. Het juiste onderhoud zorgt ervoor dat uw houten vloer er weer als nieuw uit kan zien.

UW HOUTEN VLOER REINIGEN

Afhankelijk van de manier waarop uw vloer is afgewerkt (met olie, lak of was) kunt u de vloer reinigen. Een specialist kan u adviseren welk middel hiervoor het meest geschikt is. We adviseren u niet zelf aan de slag te gaan met een willekeurig flesje uit uw keukenkastje.

ONDERHOUD VOOR LAK, OLIE EN WAS

Laten we beginnen met vloeren in de lak. Een lakvloer kan, mits er nog een goede laklaag aanwezig is, schoongemaakt worden. Daarna moet de vloer ’tussengeschuurd’ worden en wordt er een nieuwe laklaag aangebracht. Tussenschuren kunt u vergelijken met het schuren van uw kozijnen, waarbij u de lak ‘dood schuurt’.

Vloeren in de olie en de was worden op een andere manier behandeld. Deze vloeren kunnen namelijk plaatselijk worden bijgewerkt. Plaatsen op de vloer die intensief worden belopen, kunnen worden hersteld. Ook kunt u ervoor kiezen de vloer intensief te reinigen. Dit gebeurt met een reinigingsmiddel dat het vuil en het oude onderhoudsmiddel van de vloer verwijdert. Vervolgens wordt de vloer opnieuw in de olie of was gezet.

ONDERHOUDSBEURT VOOR UW PARKETVLOER?

U hoeft een houten vloer die nog een goede bestaande lak-, olie- of waslaag heeft dus niet gelijk opnieuw te schuren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor onderhoud aan uw vloer of bent u benieuwd of uw vloer al aan een onderhoudsbeurt toe is? Laat het ons weten.

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024

Website: Rozelie Haaksman | Teksten: Sanne Meurs | Foto's: Ria Meurs-Mugge

Remond Meurs Vloeren & meer

Harnjesweg 3

6707 ET Wageningen

Telefoon

06 - 20541978

E-mail:

info@remondmeurs.nl

Algemene voorwaarden

Privacy

© Remond Meurs Vloeren & meer 2024